друкувати


У «Давньому Галичі» відбулося відкриття виставки «Нескорені»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-12 03:23:16

11 травня у картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки фотографій та ікон під назвою «Нескорені».

Чорно-білі фото: портрети, фотосюжети. Всі вони відтворюють події Другої світової війни, пов’язані, зокрема, з діяльністю ОУН-УПА, боротьбою українського народу за свою незалежність.

А поруч - світлі образи святих в яскравій позолоті. Автори проекту, дирекція Заповідника «Давній Галич» та молодий мистецтвознавець Христина Березовська, об’єднали історичну фотографію з сучасним мистецтвом іконопису, втіленим у живописних пластах молодих львівських художниць Наталії Чубак, Анастасії Александрової та Анни Крук.

Ідея проекту знайшла підтримку у голови районної станиці Братства вояків ОУН-УПА Миколи Яцківа та голови районного проводу Конгресу Українських Націоналістів Василя Крука. Духовне благословення митці отримали від декана Галицького деканату УГКЦ отця-мітрата Василя Завірача.

На відкритті виставки був присутній заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький, який підкреслив мистецьку цінність експозиції та запропонував познайомити з проектом районні центри нашого краю.

Разом з галицькою інтелігенцією, участь у презентації поекту взяли начальник управління культури обласної державної адміністрації Володимир Федорак та міський голова міста Галича Орест Трачик.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА