друкувати


ВР 12 травня заслухає звіт Кабміну про підготовку українсько-російських міждержавних угод

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-11 02:00:19

Верховна рада 12 травня заслухає звіт Кабінету міністрів про підготовку українсько-російських міждержавних угод, підписання яких заплановано на 17 травня в Києві.

Постанову про заслуховування відповідного звіту депутати прийняли 11 травня, за її ухвалення проголосували 399 народних обранців.

Як повідомив спікер Верховної ради Володимир Литвин, завтра очікується присутність у парламенті першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва.

Нагадаємо, опозиція раніше вимагала заслухати звіт прем'єра, міністрів закордонних справ, палива та енергетики і промполітики про хід переговорів між Україною та Росією стосовно підготовки міждержавних угод, підписання яких заплановане під час візиту до України президента Росії Дмитра Мєдвєдєва, та обговорити проекти цих угод.

Водночас, глава уряду Микола Азаров 5 травня заявив про "позитивний прорив" у російсько-українських відносинах. За словами Азарова, сторони планують підписати низку угод у різних галузях.

"Ми отримаємо російський кредит на будівництво двох ядерних реакторів, разом будуватимемо в Україні завод з виробництва ядерного палива, в кооперації з Росією Україна запустить серійне виробництво літаків сімейства АН, Україна і Росія складуть свої продовольчі баланси з урахуванням можливостей один одного, і це означає, що російський ринок відкриється для українського м'яса, молока, цукру, зерна, тощо", - сказав він.

Джерело: ТСН.ua