друкувати


Івано-Франківськ святкує день народження (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-07 06:19:24
Святкування 348-ї річниці з дня отримання обласним центром Прикарпаття привілеїв за Магдебурзьким правом розпочалось покладанням вінків до пам’ятника патрону міста Івану Франку та урочистою ходою центральними вулицями до площі Ринок – споконвічного центру давнього Станіславова.



В параді взяли участь керівники міста, представники іноземних делегацій, духові оркестри, учасники самодіяльних народних колективів, спортсмени та учні загальноосвітніх шкіл.



Церемонія відкриття свята відбулася на площі перед міською Ратушею. Виступаючи перед мешканцями та гостями обласного центру, Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус відзначив, що День міста – це свято сімейне, оскільки усі представники міської громади, наче одна сім’я живуть в одному домі, який називається Івано-Франківськ і, не дивлячись на будь-які негаразди, наполегливо працюють на його благо. Учасників відкриття свята привітав голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, благословили на многії благая літа представники духовенства різних конфесій, а народний артист України Михайло Кривень виконав пісню про рідний Івано-Франківськ.



Після офіційної частини В.Анушкевичус особисто розрізав величезний святковий торт, спечений івано-франківськими кондитерами спеціально до свята. Скуштувати його мали змогу усі бажаючі.



Мера міста та усю його громаду привітали представники іноземних делегацій, яких керівники Івано-Франківська за давньою традицією приймали в міській Ратуші, а саме: посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас, віце-консул Генерального консульства Угорської Республіки Аттіла Надь, керівництво повітової ради Новосольського повіту (Польща), представники муніципалітетів та міст Республіки Польщі, Латвії, Чеської Республіки.



Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі