друкувати


У Верховині вшанували ветеранів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-06 04:59:44
Члени Верховинської районної організації Народної Партії, як і весь український народ складають глибоку шану ветеранам, які здобули велику Перемогу над фашизмом. Напередодні відзначення 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні чимало добродійників району надають ветеранам посильну допомогу, вручають пам’ятні подарунки тощо.

Депутат районної ради фракції "Блок Литвина", директор Державного підприємства "Гринявське лісове господарство" Роман Стефанюк днями вручив святкову корзину із продуктовим набором учаснику бойових дій, інваліду Великої Вітчизняної війни Миколі Петровичу Рубаняку з Верхнього Ясенова. Ветеран пригадує, як нещадно громив ворога на Третьому Білоруському фронті, на ріці Одра був поранений, у місті Каргауз (Німеччина) лежав у госпіталі. Після перемоги служив у Військово-Повітряній Академії в Москві. Спілкувався із тричі героєм Радянського Союзу Іваном Кожедубом. Після цього повернувся на рідну Гуцульщину, до мирної праці в Пробійнівку.

І сьогодні, у свої 83 роки ветеран і досі у строю. Виховує молоде підростаюче покоління верховинців на ратних подвигах захисників Вітчизни.

Джерело: Верховинська районна організація Народної Партії
Обговорити на форумі