друкувати


Репетиція параду у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-06 10:51:22
У Івано-Франківську пройшла генеральна репетиція параду на честь 65 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. В ній взяли участь всі частини та підрозділи, які крокуватимуть у святковий день урочистим строєм.



Спеціально для проведення репетиції було зупинено рух на одній з центральних вулиць міста, власне на якій восьмого травня і буде відбуватись сам парад. Це потрібно для того, щоб військовослужбовці, які підуть урочистим маршем змогли призвичаїтись до місця де проводитиметься дійство. Як розповів заступник обласного військового комісара з виховної роботи майор Любомир Демчук, це була остання репетиція, яка завершувала і підводила своєрідний підсумок кількатижневим тренуванням. За її ходом спостерігали начальник Івано-Франківського військового гарнізону підполковник Геннадій Долгашов, заступник голови Івано-Франківської ОДА з гуманітарних питань Роман Іваницький, керівники силових структур чиї підлеглі беруть участь у параді. Керувати парадом покладено на заступника військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковника Ігоря Палагнюка.

- Я рахую, що це прекрасна традиція, яку ми зараз відновили, зазначив полковник Ігор Палагнюк. – звичайно є певні недоліки і в підйомі ноги, рівнянні в шеренгах та строю. Але багато років у нашому місті таких заходів не проводилось, отож певні навички було втрачено. Однак, мушу сказати, що всі військовослужбовці викладаються на тренування на сто відсотків. Адже їм надзвичайно хочеться показати і своїм близьким і всім іншим гостям свята лише кращу ходу.

Спеціально до свята всім учасникам параду було видано нові парадні однострої. А напередодні свята відбудуться додаткові стройові огляди.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі