друкувати


Івано-франківці "пригріють" Бандеру та Шухевича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-29 05:31:19
Депутати Івано-Франківської міськради розглянуть питання про присвоєння провідникам ОУН та УПА звання почесних громадян міста.

Лідери національно-визвольних змагань Степан Бандера та Роман Шухевич, не зважаючи на рішення донецьких судів, без звань таки не залишаться. Лідери низки депутатських груп та фракцій Івано-Франківської міської ради виступили з ініціативою прийняття рішення щодо надання їм статусу почесних громадян обласного центру Прикарпаття. "Ця ініціатива, - повідомив "Експресу" секретар міської ради Василь Бойчук, - відповідь тим, хто сьогодні намагається очорнити ім’я С.Бандери і Р.Шухевича через прийняття в судах рішень про позбавлення їх звання Героя України. В такий спосіб громада міста може висловити свою позицію. Хай діючий режим знає, що ми зупинятимемо його антиукраїнські дії".

Як зазначають ініціатори прийняття рішення, зокрема керівники депутатських фракцій "Наша України", БЮТ та УНП в міськраді та представники міської організації ВО "Свобода", - ними вже проведено відповідні консультації з даного питання з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом та депутатами міськради, які готові забезпечити збір третини підписів конституційного складу ради, необхідних для проведення позачергової сесії. "Це символічно, - відзначив голова міської організації ВО "Свобода" Роман Онуфріїв, - що звання почесних мешканців Івано-Франківська наші герої отримають в переддень відзначення 348-ї річниці з дня надання місту магдебурзького права".

Зі слів В.Бойчука, надавати такий статус особам, які мають вагомі заслуги перед містом - право міської громади, закріплене у статуті. Щоправда на сьогоднішній день не розроблено відповідне положення, котре б конкретизувало саму процедуру присвоєння почесного звання. Проте депутати взяли на себе зобов’язання у найкоротші строки розробити і прийняти таке положення.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі