друкувати


На Вічевому майдані Івано-Франківська пройде свято танцю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-28 04:27:47
"Танцюйте з нами" - так називається спільний проект Івано-Франківського міського управління культури, Молодіжного міськвиконкому та Школи танцю Влада Ями, який пройде в обласному центрі 29 квітня з нагоди міжнародного дня танцю.

"Міжнародний день танцю, - розповідає заступник начальника управління культури Івано-Франківського МВК Ангеліна Голей, - був введений за рішенням ЮНЕСКО і зараз його відзначають усі представники великої танцювальної сім’ї. Ми вирішили привернути увагу насамперед до народного танцю, оскільки бальний танець більш розрекламований і вже дуже багато студій створено для молодих людей". Планується, що у святі братимуть участь народний аматорський колектив "Карпати", танцювальний ансамбль "Візерунки" та дитячий зразковий ансамбль "Галицька веселка".

Учасники дійства о 17.00 годині 29 квітня пройдуть пішою ходою по вулиці Незалежності під звуки Муніципального духового оркестру і продовжать дійство хореографічними та вокальними композиціями на Вічевому майдані. Вокальні композиції виконуватимуть солісти студії Лесі Соболевської.

Попри виступи хореографічних колективів, для усіх бажаючих хореограф Василь Шеремета проведе майстер-клас з народного танцю. Родзинкою дійства має стати те, що усі учасники танцюватимуть у національних вишитих сорочках.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі