друкувати


Активний відпочинок у Карпатах – річ приємна й повна небезпек

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-27 05:24:32
Активний відпочинок у Карпатах – сплав норовливим та швидким Прутом – річ приємна і захоплююча, хоча, й повна небезпек та несподіванок, в чому могли переконатися у суботу, 23 квітня, туристи з Білорусі та Києва.

Першою під вечір не втримала рівновагу у бурхливій течії у яремчанському водоспаді "Пробій" байдарка двох молодих чоловіків з Білорусі: вже за мить туристи опинилися в холодній воді. На щастя, їх рух зупинили виступаючий з води камінь, на який потерпілі змогли вибратися. Чоловіків на камені помітили випадкові перехожі, які й зателефонували на "101", повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

До місця виклику негайно вирушила група у складі 5 чоловік яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту та 5 працівників оперативно-рятувальної служби СДПЧ-13. Рятувальники за допомогою рятувального спорядження переправили потерпілих на берег.

Стан туристів задовільний, а ця пригода запам’ятається їм тільки переляком та незначним переохолодженням.

І буквально через півтори години, вже у темряві, трохи нижче за течією цієї ж ріки біда спіткала групу чотирьох київських туристів на катамарані. Втративши орієнтування на швидкій течії, і боячись розбитися на скелях, чоловіки по мобільному попросили допомоги у рятувальників.

На місце події за лічені хвилини прибули рятувальники яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту та працівники оперативно-рятувальної служби СДПЧ-13. Переборюючи нестримну силу швидкої гірської ріки, рятувальники за допомогою рятувальних мотузок доправили потерпілих та катамаран до берега.

Туристи не постраждали, судячи з усього, після відпочинку вони продовжать свою захоплюючу подорож норовливим Прутом. Але, хочеться вірити, тепер будуть обачніші та обережніші.

Обговорити на форумі