друкувати


В Івано-Франківську вшанували жертв Чорнобиля (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-26 06:35:26
Пам’ятне віче та церковна панахида, приурочені 24-й річниці катастрофі на Чорнобильській АЕС, відбулося в обласному центрі Прикарпаття. В його проведенні взяли участь представники духовенства різних конфесій, обласних та міських органів виконавчої влади, "чорнобильських" організацій, громадськості.



Виступаючі: перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плав’юк, мер обласного центру Віктор Анушкевичус, активісти громадських чорнобильських організацій відзначили тяжкий удар, якого зазнала наша країна внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Зі слів В.Плав’юка, Близько 3 мільйонів українців постраждали від аварії 26 квітня 1986 р., близько 600 тисяч наших громадян брали участь у ліквідації наслідків аварії, з них близько 4 тисяч – з Прикарпаття. "Ми, українці, сьогодні залишились наодинці з Чорнобилем", - з сумом відзначив В.Анушкевичус.



В свою чергу активісти "чорнобильських" організацій Надія Кайдаш та Любов Крапцова висловили побажання, щоб владні органи могли більше зробити для забезпечення добробуту "чорнобильців", щоб тим, хто постраждав від тієї страшної аварії, доводилося менше оббивати пороги судів і кабінетів чиновників, щоб до 25-ї річниці аварії в місті Івано-Франківську таки поставили пам’ятник її жертвам.

Після закінчення віча його учасники здійснили пішу ходу до каменя, закладеного на місці, де планується встановити монумент жертвам Чорнобиля для покладання вінків.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі