друкувати


Mіліціонери затримали угонщика, який просто хотів покататися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-22 11:45:19
Зранку 20 квітня у Долинський райвідділ міліції зателефонував 36-річний мешканець райцентру, який повідомив про спробу скоєння злочину. Пильний чоловік помітив, як до його іномарки проник невідомець та намагається незаконно заволодіти нею. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група співробітників міліції.

Помітивши правоохоронців, зловмисник кинувся навтьоки. Однак міліціонери швидко наздогнали угонщика. Затриманим виявився 17-річний мешканець району. Що цікаво, парубок перебував напідпитку. Він пояснив міліціонерам мотиви свого протиправного вчинку – мовляв, просто хотів покататися. Як виявилося, у цьому зізнанні є доля правди. В ході проведення перевірки з’ясувалося, що восени минулого року долинянин вчинив аналогічний злочин. Зламавши замок у чужому «Москвичі», сів за кермо автівки та їздив містом, а потім залишив викрадену машину на одній з вулиць.

Варто зазначити, що за такі витівки чинним Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Чи варто заради тимчасової розваги псувати своє життя тавром злочинця? Розважливі і тверезомислячі молоді люди до таких дій не вдаються.

Автор: Оля КОВАЛЕНКО, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі