друкувати


У крадіжці з церкви на Івано-Франківщині підозрюється 40-річний мешканець Косівщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-21 03:34:04
40-річний мешканець Косівського району Івано-Франківщини у листопаді минулого року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував семирічне покарання за згвалтування. До того він уже мав за плечима 4 засудження за крадіжки, що вилилося йому десятьма роками перебування в ізоляції від суспільства. Зрештою, як засвідчують матеріали кримінальної справи, що розслідується у Косівському райвідділі міліції, ця особа фактично втрачена для родини. Перед зловмисником постала реальна перспектива знову опинитися за ґратами.

Цього разу косівчанина обгрунтовано підозрюють у скоєнні крадіжки церковного начиння з храму в селі Слобідка. Над розкриттям злочину міліцейські оперативники працювали понад місяць. Шукали злодія, котрий вночі зламав вхідні двері релігійної споруди і викрав церковні речі для проведення релігійних обрядів, а також Євангеліє.

Як повідомив перший заступник начальника Косівського райвідділу міліції Ігор Візнюк, в ході проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили і затримали не тільки причетну до крадіжки особу, але й відшукали більшу частину викрадених речей. Зокрема, церковній громаді незабаром будуть повернуті чаша для релігійних обрядів, хрест зі срібла, свічники та інше церковне начиння, яке вдалося знайти. Усі ці речі було виявлено в одного з мешканців Косівського району. Господар каже, що начебто мусів придбати ці речі в незнайомця, оскільки побоювався, що той просто викине їх. Хай там як, слідство обов’язково з’ясовуватиме, за яких обставин підозрюваний у скоєнні крадіжки знайшов покупця на предмети з церкви. До речі, краденого майна зловмисник охоче позбувся за 80 гривень.

Тим часом працівники міліції продовжують розшукові заходи по цій справі, оскільки нез’ясованою залишається доля Євангелія. Позитивної інформації про те, в чиїх руках перебуває книга зараз, наразі не здобуто.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі