друкувати


В Івано-Франківську пройшли похорони... під коломийки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 04:47:15
Незвична процесія, яка пройшла центральною вулицею Івано-Франківська, вразила перехожих поєднанням труни, жалобних облич і веселої музики.

Не розуміючи, кого це так пафосно ховають, перехожі зупинялися, а мешканці навколишніх будинків з подивом визирали у вікна. Як виявилось, активісти обласної організації ВО "Свобода" вирішили виразити свій протест проти діяльності окремих проросійських політиків шляхом похорон українофобії.



Роль останньої виконували бюсти В.Леніна та Й.Сталіна, радянська символіка, проросійські фото- відеоматеріали тощо. Тут було все: поховальні жалобні промови, "родичі" померлої, яких символізували молоді люди з написами Петро Симоненко, Володимир Табачник, Микола Азаров та Каріна Абдукадирова та музика у виконанні живого духового оркестру. Щоправда мотиви виконуваних мелодій були далеко не жалобними. Тут були і марш "Прощання слов’янки", і завідні коломийки. Зрештою, і сама труна була розфарбована у далеко не поховальні кольори.



"Сьогодні проти українців ведеться постійна інформаційна війна з боку Росії, - прокоментував акцію один з її організаторів Василь Попович, - Тому серед зразків проявів сучасної українофобії опинилась відеопідбірка сюжетів про Україну, які транслювались на провідних каналах нашого північного сусіда. Тут же опинились і деякі українські мас-медіа, які розміщають антиукраїнські матеріали, а також праці Дмитра Табачника".

Щоправда у фіналі акції труну не закопали, а завантажили в автомашину, що кудись її відвезла. Тому є велика ймовірність, що українофобія так і залишиться непоховано.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі