друкувати


Хочеш їхати в тролейбусі – готуй гривню

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 03:28:26
За проїзд у івано-франківських тролейбусах доведеться платити більше.

На 30 відсотків планується підняти плату за проїзд у тролейбусах обласного центру Прикарпаття. "Нині діючий тариф був затверджений ще у 2008 році. - повідомив "Експресу" директор КП "Електроавтотранс" Леонід Яковець, - З того часу на 30% зросли ціни на запчастини і обладнання та в середньому на 34% - рівень мінімальної зарплати".

В даних умовах підприємству потрібні 3 мільйонів гривень додатково, щоб втримати існуючий на сьогодні рівень зарплати працівників – 1500 гривень. "Підвищення тарифів проблеми не вирішить, - продовжує пан Яковець, - проте воно дозволить дещо стабілізувати рівень власних грошових коштів. Зрештою з 45 міст, де функціонують тролейбусні маршрути, лише в 12 – 13 залишився тариф 75 копійок, в решті ціна проїзду вже зросла до 1 гривні".

Планувалось, що підвищення відбудеться з 1 травня, проте, за словами директора "Електротрансу", скоріш за все цю дату доведеться відкласти, оскільки усі розрахунки такого плану потребують погодження в Міністерстві економіки і процес цей може затягнутись.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі