друкувати


На захист Вітчизни – свіжі сили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 02:54:55
Традиційні урочисті проводи до війська відбулися в Народному домі. Військовий комісар Олег Пархоменко зачитав відповідний Указ Президента України і наказ Міністра оборони про набір до Збройних Сил молодого поповнення кількістю 26 тисяч осіб чоловічої статі.

Щороку чисельний склад української армії зменшується, однак, вона міцніє якісно, - відзначив комісар. Призовна комісія скрупульозно відстежує фізичний і психічний стан призовників, на жаль багатьох доводиться комісувати. Загальний стан здоров’я рекрутів бажав би бути ліпшим, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Зі зверненнями до майбутніх воїнів звернулися керуючий справами міськвиконкому Андрій Грицан та заступник голови РДА Мирослав Мацьків.

З напутнім словом виступив голова спілки ветеранів Афганістану Йосип Тодорів. Він констатував, що українські вояки строкової служби не беруть участі у воєнних конфліктах, не відбувають військову повинність у гарячих точках, отже, нема жодних підстав уникати призову до армії. Крім того, хлопцям, котрі уникнули військової служби, проблематично влаштуватися на роботу, хіба що йти торгувати на базар.

Виступив також працівник військкомату, котрий займається набором для служби за контрактом, Руслан Сльозкін.

Мала слово головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату РДА Галина Дрібнюк, але виступила не як посадовець, а як мати призовника. Сказала, що пишається своїми синами, один з яких уже відслужив у президентському полку, а молодший щойно йде до війська.

Було зачитано клятву новобранця, рекрути отримали душпастирське благословення.

Обговорити на форумі