друкувати


Пентагон проведе випробування надшвидкого літального апарату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 02:36:36
Пентагон планує провести у вівторок перший випробувальний політ апарату, здатного перевищити швидкість звуку в 20 разів.

Як повідомила в понеділок журналістам офіційний представник Управління перспективних дослідницьких програм міноборони (DARPA) Джоанна Джонс, гіперзвуковий безпілотний апарат (GBA), що отримав назву РTV-2, був розроблений корпорацією Lockheed Martin в рамках програми Falcon, повідомляє Взгляд.

Її мета - надати в розпорядження Пентагону зброю, за допомогою якого можна було б "наносити швидкі і точні неядерні удари по любій цілі на планеті у відповідь на загрози національній безпеці Сполучених Штатів", зазначила Джонс. GBA повинні стати системою, альтернативною міжконтинентальним балістичним ракетам, оснащеним ядерними боєголовками, додала представник DARPA.

За словами Джонс, безпілотник буде запущений з авіабази Ванденберг (штат Каліфорнія) на борту ракети-носія "Мінотавр". У верхніх шарах атмосфери повинно відбутися відділення апарату від ракети. Потім він почне спуск, ширяючи над Тихим океаном в напрямку Маршалових островів зі швидкістю близько 21 тис. км/год. Очікується, що до передбачуваної цілі - на північ від атолу Кваджалейн, що знаходиться на відстані 4,1 тис. морських миль, HTV-2 домчить менш ніж за 30 хвилин.

"Будуть перевірятися використані матеріали, включаючи теплозахисне покриття, а також технологічні рішення, автономні гіперзвукові системи наведення та контролю апарату, аеродинамічні якості", - зазначила Джонс.

Згідно з іншими представникам Міноборони, випробування HTV-2 одночасно дозволять перевірити здатність радарів ПРО засікати і вести гіперзвукові об'єкти на значній відстані.

Обговорити на форумі