друкувати


Екологічна інспекція Івано-Франківщини провела "День довкілля"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 12:31:14
На виконання Окремого доручення Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 02.03.2010 р. №108-од "Про День довкілля", Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 31.03.2010 р. №147 "Щодо проведення "Дня довкілля" та всеукраїнської акції із благоустрою "За чисте довкілля", Розпорядження голови Івано-Франківської ОДА від 17.03.2010 р. №106 "Про проведення в області заходів у рамках щорічної всеукраїнської акції "Благоустрій України", Розпорядження голови Івано-Франківської ОДА від 29.03.2010 р. №183 "Про запровадження проведення обласної акції "Посади своє дерево та збережи його", Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області провела низку заходів з нагоди Дня довкілля.

В рамках передвеликодньої толоки Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області через місцеві ЗМІ проводилась роз’яснювальна робота щодо заборони спалювання опалого листя, залишків рослинності та відходів, здійснювалось інформування про небезпеку для довкілля та здоров’я людей, про відповідальність за такі порушення, повідомляє Головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

В обласній бібліотеці для юнацтва проведено зустріч за круглим столом з учнями старших класів м.Івано-Франківська на тему: "Книга. Природа. Екологія". Школярі ознайомлені з діяльністю Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та, зокрема, Держаної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, з основними проблемами довкілля області та шляхами їх вирішення.

16-17 квітня 2010 року працівники інспекції та громадські інспектори приймали безпосередню участь в роботах з благоустрою та озеленення.

16 квітня колектив інспекції здійснив упорядкування та озеленення територій розташування приміщень інспекцій. 17 квітня 2009 року Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області в рамках "Дня Довкілля-2010" виконано роботи по створенню нового лісового насадження: в Краснянському лісництві ДП "Осмолодське лісове господарство" посаджено яблуневий сад та дубову алею: на загальній площі 1,1 га висаджено 56 яблунь, 80 дубів та 85 кущів декоративних порід. Також відділом екологічного контролю та радіаційної безпеки на митниці здійснено упорядкування та прибирання від сміття територій розташування митних постів загальною площею 0,6 га.

Обговорити на форумі