друкувати


В Івано-Франківську фестиваль "Вгору серця"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-19 10:28:21
Втретє в Івано-Франківську фестиваль "Вгору серця" проводить християнська молодь. Називають його "фестивалем Христового міста".

Основна ідея – говорити про Бога сучасними засобами. І задля цього використовують неординарні мистецькі засоби, повідомляє Радіо Свобода.

Фестиваль відкрився у неділю духовним молодіжно-дитячим мюзиклом "А над нашою вірою – Вічність…" на сцені обласного муздрамтеатру.

Прем’єру підготувала музично-мистецька студія Лілії Литвиненко, що є автором музики. Серед виконавців – і дев’ятирічні діти, і студенти, і відомий на Прикарпатті хор "Осанна".

За словами керівника хору Любові Терлецької, це сучасний спосіб донести добрі ідеї до молоді. Музична вистава на християнську тематику в Івано-Франківську поставлена вперше, хоча для Європи такі акції є традиційними.

Фестиваль триватиме до 6 травня. В його програмі – аматорські вистави, презентація журналу, фотовиставка, розпис бетонної стіни, біблійна школа Тараса Барщевського – провідного українського бібліста, співавтора оновленого перекладу Святого Письма, пластові розваги і арт-майстерні.

У фінальному концерті візьмуть участь християнські колективи з Києва, Івано-Франківська, Тернополя, а також гурти "Гринджоли", "Хвилю Тримай" та "Перкалаба".

Організаторами фестивалю "Вгору серця 2010" є греко-католицька спільнота Віднови у Святому Дусі "Як Марія" та Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ, співорганізатори – агенція "АртПоле".

Обговорити на форумі