друкувати


Пенсійний фонд сподівається на тісну співпрацю з органами місцевої виконавчої влади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-19 09:27:33
Забезпечення виплати в повному обсязі пенсій з урахуванням усіх передбачених перерахунків для 360,9 тис. пенсіонерів області, а також 9,97 тис. пенсіонерів із числа військовослужбовців та деяких інших категорій громадян залежить від наповнення бюджету Пенсійного фонду України страховими внесками працюючих громадян. Саме цю проблему розглянула колегія при начальнику головного управління Фонду на своєму засіданні 16 квітня ц.р.

Підбиваючи підсумки роботи в першому кварталі ц.р., пенсійники зазначали, що він був одним із найбільш напружених якраз у частині забезпечення фінансовими ресурсами. Основною причиною невиконання плану власних надходжень стало зниження темпів росту фонду оплати праці по області в цілому, повідомляє Головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області.

Станом на 1 квітня 2010 року, при очікуваному рості на 5,3 відс., фонд оплати праці зріс лише на 2,7 відс. порівняно з відповідним періодом 2009 року. Таким чином, Пенсійний фонд щомісячно не дораховувався у середньому близько чотирьох млн грн. Тим часом, видатки на виплату пенсій протягом кварталу, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зросли на 13% і перевищили один млрд грн, а середній розмір пенсій збільшився, відповідно, на 11% і становить 882,32 грн. На виплату пенсій пенсіонерам силових структур використано 51,5 млн грн, що на 1,3 млн грн більше, ніж торік, а середній розмір їх пенсійної виплати склав 1687,18 грн.

Акцент колегії був зміщений з простої констатації показників у роботі на пошук шляхів вирішення проблем в краю з питань забезпечення власних надходжень коштів. Йшлося, насамперед, про посилення роботи з платниками страхових внесків та контролю і відповідальності за підвищення платіжної дисципліни платників. З метою підвищення платіжної дисципліни та зменшення "тіньової" заробітної плати зобов’язано територіальні управління посилити співпрацю із соціальними партнерами, правоохоронними та податковими органами, Держнаглядпраці, Державною виконавчою службою. Розуміння становища стосовно балансу трудових ресурсів, зайнятості та адекватної оплати праці спрямовує пенсійників на тісну взаємодію з органами місцевої виконавчої влади з метою радикального збільшення надходжень до бюджету Фонду.

За підсумками колегії для безумовного виконання урядових рішень щодо впровадження реформ у соціальній сфері, подальшого зростання пенсійних виплат згідно із встановленими соціальними стандартами та з метою збалансування фінансової системи Пенсійного фонду визначено невідкладні та першочергові завдання.

У роботі колегії взяла участь і виступила в.о. начальника головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації області Мирослава Зінова.

Обговорити на форумі