друкувати


Партія регіонів 24 квітня проведе з’їзд, на якому обере нового лідера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-15 04:14:33
Партія регіонів проведе свій черговий з’їзд, на якому обере нового керівника, у Києві в суботу 24 квітня, заявив голова фракції ПР у Верховній раді Олександр Єфремов.

"З’їзд пройде 24 квітня", - сказав він, повідомляє ТСН.

За словами Єфремова, порядок денний з’їзду остаточно не сформований, але він обов’язково включатиме питання про зміну керівництва партії.

"У зв’язку з відходом Віктора Федоровича (Януковича) і обранням його президентом на посаду виконавчого секретаря, або іншу якусь - зараз це питання вирішується - буде вибрана інша людина", - відзначив депутат.

На думку Єфремова, Янукович залишиться лідером ПР, але його офіційна посада називатиметься якось інакше.

"Як би Янукович не йшов убік, він, на мій погляд, найближчим часом залишиться лідером партії. Закон йому не дозволяє очолювати партію, тому логічно було б зробити так, що він залишається почесним головою партії, а безпосередньо всю виконавчу роботу (потрібно) перекласти на людину, яка б на цей період займалася роботою партії", - пояснив він.

Депутат підкреслив, що найбільш обговорюваною кандидатурою на посаду лідера партії є прем’єр-міністр Микола Азаров.

Єфремов додав, що сам не претендує на цю посаду.

Місце проведення з’їзду поки не визначене, але одним з варіантів Єфремов назвав Український дім у Києві.

Нагадаємо, в березні ПР уповноважила Азарова, який був тоді депутатом Верховної ради, виконувати обов’язки голови партії замість президента Віктора Януковича до проведення партійного з’їзду.

Обговорити на форумі