друкувати


В.Янукович: Майбутній урожай закладається саме сьогодні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-15 03:42:50
Під час наради з Головами обласних державних адміністрацій Президент України Віктор Янукович наголосив, що вже сьогодні необхідно розробити план дій для забезпечення зростання аграрного виробництва і закладення на майбутнє умов для розвитку аграрного сектору економіки.

"Ми добре розуміємо, що майбутній урожай закладається саме сьогодні. Тому головне завдання – успішно завершити весняно-польові роботи. Зараз є брак коштів, але ті перші кроки, які ми зробили, кредити, що вже отримані, зіграють на позитив", - сказав Глава держави, зауваживши, що й надалі вимагатиме від керівників регіонів ініціатив з вирішення питань надання кредитів для АПК, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

Однак при цьому Президент зазначив, що аграрний сектор економіки не повинен бути обділений у бюджеті 2010 року: "Селяни повинні відчувати – допомога з боку держави буде, і на неї варто розраховувати. Не можна допустити повтору минулого року, коли селяни отримували порожні обіцянки замість допомоги".

Віктор Янукович також доручив Прем’єр-міністру та профільним міністрам налагодити роботу із виробниками паливно-мастильних матеріалів, добрив, та забезпечити ними аграріїв у необхідному обсязі.

Президент наголосив, що на постійному контролі Уряду мають бути і закупівлі продукції у сільгоспвиробників Аграрним фондом. "Кожен контракт має бути виконаний вчасно і профінансований без жодних затримок", - сказав він.

Обговорити на форумі