друкувати


До лав ЗС України відправлено першу групу призовників у кількості 150 юнаків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-15 10:07:59
14 квітня з обласного збірного пункту до лав Збройних Сил України відправлено першу групу призовників у кількості 150 юнаків.

На плацу збірного пункту відбулася урочиста церемонія. З напутнім словом до призовників звернулися: т.в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації В.Плавюк, ветеран війни І.Жуков, учасник бойових дій в Афганістані В.Омелько. Військовий капелан о. Білінський освятив юнаків, що сьогодні приєдналися до лав захисників Вітчизни, повідомляє Головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.
Івано-Франківщина займає четверте місце серед з 9 областей Західного регіону України щодо чисельності призовників, яких планується призвати на строкову військову службу.

Цієї весни Львівщина призиває 1300, Вінниччина - 1100, Хмельниччина – 940, Прикарпаття – 750, Рівненщина – 710, Тернопільщина – 660, Волинь – 650, Буковина – 600 громадян.

Цього року хлопці з області проходитимуть строкову військову службу здебільшого поза її межами, в 16 областях України. Так, сьогодні, наші хлопці будуть направлені до військових частин, розміщених на території Дніпропетровської, Херсонської, Чернігівської, Львівської та Тернопільської областей.

До проведення цьогорічного весняного призову військкомати області підготувались дуже ретельно. Заздалегідь були підготовлені всі приміщення обласного збірного пункту. Проведена велика роз’яснювальна робота з призовниками та їх батьками з питань ухилень від призову. Крім цього провели значну профілактичну роботу стосовно попередження хабарництва та зловживань службовим становищем, серед всіх військовослужбовців та працівників військових комісаріатів. Все це дає сподівання на проведення якісного призову.

Довідка: Прикарпатські призовники будуть проходити військову службу в частинах всіх видів Збройних Сил України (590 чол.), внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ (125 чол.), Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту і зв’язку (35 чол.).

До Військово-морських сил буде скеровано 40 хлопців, з них 33 будуть направлені в підрозділ морської піхоти, що розташований у м.Феодосії.

До окремого Новоросійсько-Київського ордена Червоного Прапора полку Президента України піде служити 11 прикарпатців.

Обговорити на форумі