друкувати


В Івано-Франківську пройшла інформаційна акція проти куріння (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-14 03:44:41
Іграми та конкурсами вирішили звернути увагу молоді Івано-Франківська на шкідливість тютюнопаління представники громадської організації "Народний спротив".



В рамках міжнародного дня здоров’я вони провели акцію "Цигаркам – НІ!". "Через тютюн щорічно з життям прощаються 120 тисяч курців. – розповіла прес-секретар "Народного спротиву", ведуча заходу Вікторія Мартинович, – Мета нашої акції – поінформувати молодь про шкідливість паління, заохотити якомога більше молоді кинути палити".



Учасникам дійства, а це переважно були підлітки та молоді люди, та ігри, як, на приклад, потрапити дротиком "дартс" у пачку цигарок або написати назву кафе обласного центру, в якому порушуються вимоги закону про обов’язкову наявність приміщення для тих, хто не палить, намалювати на асфальті своє бачення світу без куріння тощо. Крім того, перехожим пропонувалось обміняти цигарки на цукерки. В кінці заходу усі зібрані в такій спосіб тютюнові вироби були публічно спалені.



Проведення акції підтримали Івано-Франківський містький голова Віктор Анушкевичус, депутат міської ради Петро Гречанюк, місцевий меценат Тарас Ваків.



Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі