друкувати


Розпочався регіональний етап конкурсу "100 кращих товарів України"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-14 12:57:22
Вже традиційно навесні розпочинається регіональний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт послуг) – "100 кращих товарів України" у 2010 році. Конкурс є національним та єдиним державним конкурсом в Україні і проводиться щорічно на загальнодержавному та регіональному рівні.

Метою проведення Конкурсу є об'єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг), сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління якістю і безпечністю харчових продуктів та задоволенню потреб і очікувань споживачів, повідомляє прес-служба ДП "Івано-Франківськстандартметрологія".

Основними завданнями Конкурсу є:

- визначення на конкурсній основі кращих зразків української продукції (товарів, робіт, послуг);

- сприяння виробництву високоякісної й конкурентоспроможної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг), насичення якісною продукцією ринків України, задоволення потреб та очікувань споживачів,

- підтримка ініціатив і зусиль товаровиробників щодо поліпшення якості продукції (товарів, робіт, послуг);

- створення сприятливих умов щодо розробки та впровадження на підприємствах, в організаціях та установах України систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів, систем екологічного управління, а також інших сучасних систем управління;

- поширення та пропагування досвіду підприємств та організацій, які виробляють якісну продукцію (товари, роботи, послуги);

- підвищення інформованості органів влади, підприємств (організацій), громадських організацій, засобів масової інформації та населення щодо якісної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг) та її виробників.

У 2010 році в рамках Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт послуг) – "100 кращих товарів України" на регіональному та загальнодержавному етапах визначаються кращі види продукції (товарів, робіт, послуг) за наступними номінаціями:
- продукція;
- роботи та послуги.

Номінація "Продукція" поділяється на групи:
- продовольчі товари;
- промислові товари для населення;
- товари виробничо-технічного призначення;
- вироби народних художніх промислів.

Особливістю цьогорічного конкурсу є введення в номінації "Продукція" нової підгрупи "вироби народних художніх промислів" та оцінювання широкого спектру послуг та робіт у різних сферах. Зокрема, підприємства мають змогу поборотися у номінації "Роботи та послуги" за наступними підгрупами:
- фінансові та банківські послуги;
- послуги громадського харчування (їдальні, бари, кафе, ресторани);
- побутові послуги;
- послуги страхування;
- туристичні та готельні послуги;
- комунальні послуги;
- медичні послуги;
- послуги з навчання;
- концертно-театральні послуги;
- консалтингові та ін.

Особливу увагу звертаємо на те, що прийом заявок на конкурс триває до 25 травня 2010 року.

Довідка: Конкурс проводиться на виконання Указів Президента України, Програми діяльності Кабінету Міністрів України "Назустріч людям", Постанов Кабінету Міністрів України та Концепції державної політики у сфері управління якістю продукції ( товарів, робіт, послуг). Офіційним організатором Конкурсу виступає Держспоживстандарт України за сприянням обласних державних адміністрацій, а організатором на регіональному рівні, зокрема, в Івано-Франківській області, є ДП "Івано-Франківськстандартметрологія".

Національні конкурси якості користуються великою популярністю у більшості країн світу. І зовсім не перемога будь-якою ціною є критерієм участі, а оцінка перспективного потенціалу на ринку товарів і послуг. В критеріях оцінки діяльності учасників конкурсу відображені сучасні досягнення в галузі управління якістю.

В кінцевому результаті від проведення таких конкурсів головний приз отримуємо всі ми – споживачі товарів та послуг. Тому що в національному конкурсі якості оцінюється не тільки окремий вид товарів чи послуг, а цілий комплекс показників того, як в організації поставлена робота по удосконаленню її діяльності (що в першу чергу йде на користь самій організації чи підприємству).

Нагадаємо, що у 2009-му році Прикарпаття гідно відзначилось двома переможцями загальнодержавного етапу конкурсу. Продукція ТзОВ "Синтра" та ВАТ "Івано-Франківськцемент" увійшла до переліку "100 кращих товарів України". Також, як лауреатів відзначено ВАТ "Будсервіс", ПП.Ковальчук, ТзОВ "Спеціалізована пересувна механізована колона №618".

Обговорити на форумі