друкувати


На Івано-Франківщині зловмисники здали на брухт 500-кілограмовий пам’ятник

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 08:24:39
В Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за фактом скоєння крадіжки пам’ятника радянському льотчику-винищувачу Леоніду Бутеліну. Про це повідомили в Центрі громадських зв’язків УМВС в Івано-Франківській області, передає кореспондент ІМК.

Відповідно до інформації, у березні сільська рада села Задністрянське Галицького району повідомила міліції про те, що з території колишнього цукрового заводу ВАТ "Галичцукор" зник пам’ятник радянському льотчику Леоніду Бутеліну, який стояв там багато років.

Нині це підприємство перебуває у стадії ліквідації, і певний час його територія не охороняється.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники обласного карного розшуку виявили, що до зникнення пам’ятника причетні двоє місцевих жителів. Вночі зловмисники спиляли і демонтували 500-кілограмову конструкцію, виготовлену з міді, і здали її на один із пунктів прийому брухту кольорових металів.

Кримінальну справу порушено за фактом скоєння крадіжки, що завдала значної шкоди. Одного зі співучасників злочину взяли під варту.

Нагадаємо, 22-річний молодший лейтенант Л.Бутелін загинув у повітряному бою над Галичем 22 червня 1941 р. о 05:42, протаранивши свої літаком фашистського "юнкерса". На честь його подвигу біля Галича був встановлений пам’ятник – бронзова крилата людина, яка падає з неба.

Обговорити на форумі