друкувати


В Івано-Франківську День Перемоги відзначатиметься 8 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 05:52:44
Перенести на день вперед урочистості з нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в обласному центрі Прикарпаття вирішило керівництво Івано-Франківської ОДА.

Відповідно до затвердженої програми, панахида, мітинг-реквієм, військовий парад та святковий концерт в Івано-Франківську відбудуться не 9-го, як завжди, а 8-го травня, в той час, як в районах області дата святкових заходів залишиться незмінною. "Ми навмисно розділили святкування по датах, - повідомив "Експресу" губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк, - щоб представники райдержадміністрацій могли взяти участь в обласних заходах, а наступного дня бути присутніми на урочистостях у себе в районах. Так як 8 травня – це субота, то 9-го числа жителі Івано-Франківська зможуть самі визначитись, чи подивитись парад у столиці по телевізору, чи піти до церкви і поставити свічку за упокій загиблих".

В той же час, істинна причина вочевидь криється в іншому. Як стало відомо, М.Вишиванюк має намір взяти участь 9 травня у святкуванні Дня Перемоги в м.Києві, в зв’язку з чим і ініціював перенесення урочистих заходів в Івано-Франківську. Однак, як сприймуть нововведення ветерани війни, що проживають в обласному центрі, невідомо…

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі