друкувати


Президент Киргизії Курманбек Бакієв погодився на відставку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 04:47:01
Президент Киргизії Курманбек Бакієв, який залишив столицю республіки після масових заворушень минулого тижня, заявив, що піде у відставку тільки в тому випадку, якщо тимчасовий уряд забезпечить безпеку йому та його близьким.

"Піду у відставку, якщо забезпечать мою безпеку і моїх близьких. А по-друге, забезпечать порядок, і закінчиться ходіння вулицями зі зброєю", - сказав Бакієв на прес-конференції в Джалал-Абаді, повідомляє ТСН.

Він також запросив главу тимчасового уряду Розу Отунбаєву в Джалал-Абад на переговори. "Я в Бішкек не поїду. Хай Отунбаєва приїде на переговори. Ми забезпечимо їй безпеку", - заявив киргизький опальний президент.

Говорячи про те, кому був вигідний переворот, Бакієв висловив упевненість, що його "зробили кримінальні структури". "Я думаю, що це (переворот) Москві не потрібно. Путін серйозна людина, поспішних висновків робити не буде", - заявив він.

Нагадаємо, напередодні тимчасовий уряд прийняв декрет про позбавлення Бакієва недоторканності. Нова влада висунула ультиматум президентові: або він приїжджає до Бішкеку, або його заарештують. Раніше опозиція пропонувала Бакієву залишити країну.

У свою чергу президент Киргизії запропонував ввести в країну миротворчі сили ООН для того, щоб не допустити повторення бішкекських подій, де під час масових заворушень загинули десятки людей і сотні було поранено.

Нагадаємо, в ході безладів у Киргизії, які відбулися 6-8 квітня, загинули близько 80 людей, кілька сотень отримали поранення. Опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Розою Отунбаєвою.

Обговорити на форумі