друкувати


Школяр освоював ази бізнесу на крадених голубах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 04:43:21
16-річний мешканець одного з сіл Городенківського району нещодавно цілком несподівано для оточуючих виявив інтерес до декоративних голубів. Однак, як згодом з’ясувалося, породисті птахи зацікавили хлопця не стільки своєю красою, а як товар, за який можна отримати гроші. І не біда, що своїх голубів у нього не було.

Як розповіли в Городенківському райвідділі міліції, школяр знайшов найпростіший спосіб – викрав білокрилих красенів у голубівника в сусідньому селі. Виявивши крадіжку пернатих улюбленців, господар повідомив про це у райвідділ внутрішніх справ.

З’ясовуючи обставини зникнення голубів, дільничному інспектору міліції Андрію Михайлюку разом з колегою Михайлом Липчуком, довелося перевірити усіх місцевих жителів з числа підоблікових, розмірковуючи, хто з них міг утнути таку витівку. Не оминули увагою й неповнолітніх правопорушників, які перебувають на міліцейському обліку. Таким чином у коло ймовірних підозрюваних потрапив і цей хлопець з небездоганною поведінкою. Попри те, що птахів у нього міліціонери не знайшли, виявилося, що він усе ж причетний до крадіжки. Викрадених голубів хлопець встиг продати, вторгувавши у сусідньому населеному пункті за п’ятьох декоративних птахів усього 50 гривень, хоча фактична їх вартість набагато більша. У нового господаря їх вилучили та повернули попередньому власнику.

Автор: Зорина КРЕЧКО, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі