друкувати


Сертифікат ВООЗ для Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 02:06:07
Обласний центр Прикарпаття став одним із 15 міст України та з більш як 1000 міст близько 150 країн планети, котрі прилучилися до проведення Всесвітнього дня здоров’я-2010.

Власне, йшлося про приурочену до цього дня цілу кампанію ВООЗ "1000 міст — 1000 життів". Як місто — її учасник Івано-Франківськ офіційно зареєструвався першим у нашій державі, а головне – впродовж п’яти днів тут провели серед населення низку розмаїтих медико-просвітницьких та профілактичних заходів, про які вже повідомляла "Галичина".

Отож керівник бюро ВООЗ в Україні ігор Поканевич вручив заступникові міського голови Зінаїді Федорук сертифікат Всесвітньої організації охорони здоров’я зі словами вдячності прикарпатському містові за участь у цій кампанії. На прес-конференції вони, а також представник Всеукраїнського лікарського товариства Олена Євстигнєєва, головний лікар центральної міської лікарні Тарас Масляк, меценат проведених у рамках кампанії ВООЗ заходів депутат міської ради Андрій Рязанцев відзначали: все почалося, власне, з ініціативи знизу, з якою національний координатор Європейської медичної студентської асоціації в Україні Роман Фіщук звернувся до мерії. і це починання було підтримано розпорядженням міського голови, яке передбачало конкретну програму проведення загальноміської акції, спрямованої на підвищення уваги іванофранківців до свого здоров’я, профілактику інфекційних, серцево-судинних, ендокринологічних та інших захворювань.

Зокрема, кожен охочий мав змогу у своєму мікрорайоні пройти обстеження на пересувному флюорографі, наданому обласним фтизіопульмонологічним центром. Людям також безплатно вимірювали артеріальний тиск, визначали вміст цукру в крові. При цьому медики, волонтери разом з міською владою робили наголос на необхідності постійно "моніторити" власний фізичний стан і вести здоровий спосіб життя. Лише так можна нейтралізувати ті шкідливі чинники урбанізації, що негативно впливають на здоров’я городян.

Обговорити на форумі