друкувати


Головний тренер збірної України М.Маркевич може не підписати контракт із ФФУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-12 05:31:01
Головний тренер збірної України Мирон Маркевич може не підписати контракт із Федерацією футболу України (ФФУ). Про це повідомив президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський.

"Мені незрозуміла умова, яку нібито збираються прописати в контракті: збірна України повинна - підкреслюю, повинна! - стати чемпіоном Європи. Гадаю, як розсудлива людина, Маркевич навряд чи під цим підпишеться", - сказав Ярославський, повідомляє ТСН.

"У мене є контрпропозиція: я готовий забезпечити будь-який бюджет збірної, який сформує президент ФФУ Григорій Суркіс, і хай він знайде під нього тренера, який підпише контракт з гарантією, що збірна України неодмінно виграє Євро-2012. Це виглядає приблизно так, як якби ми зобов'язалися забезпечити влітку 2012 року певну погоду: температуру повітря, швидкість вітру. Не можу зрозуміти, до чого така умова - ставив це питання президентові ФФУ, але відповіді не отримав", - зізнався Ярославський.

"Хочу додати, що мене здивувала відповідь віце-президента ФФУ Лашкула. Думаю, не тільки мене здивувала відповідь. На мій лист Григорію Суркісу, з яким я вів переговори. Він доручив відповісти Лашкулу. Йому видніше. Він - президент і він кому вважає за потрібне, тому і доручає. Але, тоді я здивований ще більше. Це - позиція Суркіса або самого Лашкула, який озвучує постулати ФФУ?, - дивується Ярославський. - Так от, мене дивує те, що в ультимативній, некоректній формі звертаються до Маркевича. Вони, бачте, зажадають, щоб Мирон Богданович приїхав у ФФУ. Звучать визначення "працівник", "роботодавець". Маркевич - ніякий не "працівник", він - тренер національної збірної, а Суркіс - не "роботодавець", а президент ФФУ. У виразах потрібно бути коректнішими. Це ж не раб і рабовласник. Хотів би я подивитися, щоб Лашкул також звернувся до Хіддінка, Моурінью, Капелло, Ліппі або Луческу".

Обговорити на форумі