друкувати


В Івано-Франківську відбудеться міжнародний фестиваль "Свято ковалів"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-10 03:31:26
Побоювання, чи не змінить свою прописку фестиваль "Свято ковалів", який дехто називає найяскравішим мистецьким дійством Івано-Франківська, виявилися безпідставними. Фестиваль відбудеться 7-9 травня.

Проходитиме він на майдані Шептицького, де ковалі з Фінляндії, Бельгії, Білорусі, Швеції, Норвегії, Росії, Австрії, США, Болгарії, Польщі, Голландії, Франції, Австралії, Ізраїлю, Литви, Латвії та з інших країн демонструватимуть ковальську працю, повідомляє Радіо Свобода.

Тут же діятиме ярмарок кованих речей, будуть майстер-класи, презентація авторського ковадла та ручних ковальських інструментів, виставка "Сакральний знак в творах ковальства", відливання сувенірних ковадл.

Не відійдуть від традиції спільного виготовлення ковальських композицій. Івано-Франківськ вже отримав в дарунок від попередніх фестивалів "Букет майстрів", "Дерево щастя", "Великоднє сонце". На минулорічному фестивалі разом робили композицію "В рамках ковальських традицій", і тепер її урочисто відкриють.

А на цьому фестивалі ковалі України та іноземні гості виготовлять композицію "Коло ковальських кілець". Це буде карусель, центр якої оздоблять символічними кільцями – від кожного учасника, міста, країни.

Завершиться свято ковалів 8 міжнародною виставкою "Орнаментальне ковальство".

За словами заступника голови Спілки майстрів ковальського мистецтва України Сергія Полуботька, одним з основних завдань фестивалю є збереження і відродження ковальства як ремесла і як мистецтва.

А для Івано-Франківська це і гарна туристична принада.

Обговорити на форумі