друкувати


Президент Польщі Лех Качинський загинув у катастрофі літака

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-10 12:49:42
Президент Польщі Лех Качинський загинув 10 квітня під час катастрофи літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська. За словами губернатора Смоленської області Сергія Антуфьева, в катастрофі літака ніхто не вижив. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Росія 24". Всього на борту лайнера знаходилися 132 особи. За даними МНС РФ, ніхто з них не вижив.

Авіакатастрофа сталася о 09:50 за київським часом, повідомляє ТСН.

Літак урядового авіазагону Польщі Ту-154, прямував з Варшави до Смоленська. На борту лайнера знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом країни Лехом Качиньським, який прямував до Катині для участі в меморіальних заходах.

Крім керівника Польщі, в літаку летіли дружина Качинського, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, президент Інституту національної пам'яті Польщі Януш Куртика, єпископ дивізії Війська Польського генерал Тадеуш Плоски, православний єпископ польської армії і бригадний генерал Мирон Чодаковскі і голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек.

МЗС Польщі назвало попередню причину аварії. Як повідомив представник МЗС Пьотр Пашковський, над льотним полем був сильний туман і літак, імовірно, вдарився в дерево. На борту машини спалахнула пожежа, яка в даний час погашена, додав він.

Лех Качинський разом з делегацією планував відвідати Катинське кладовище під Смоленськом, де розташований перший в Росії міжнародний меморіальний комплекс жертвам тоталітарних репресій, повідомляли напередодні у Смоленській обласній адміністрації.

Передбачалося, що в заходах, присвячених 70-річчю трагічних подій в Катині, візьмуть участь близько тисячі представників польської громадської організації "Катинська родина", а також повноважний представник президента Росії в ЦФО Георгій Полтавченко, губернатор Смоленської області Сергій Антуфьев і члени польської діаспори Смоленська.

Зараз на місці катастрофи працюють рятувальники. Обставини того, що сталося, встановлюються.

Обговорити на форумі