друкувати


С. Процюк: Бути постійно в світі Стефаника важко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-09 05:24:23
Свій новий роман "Троянди ритуального болю" про Василя Стефаника презентував письменник та есеїст Степан Процюк в Музеї історії міста Коломиї. Чому в Коломиї дебютував твір та про що в ньому йдеться розповів на зустрічі з коломиянами сам автор.



Сімнадцята книга Степана Процюка "Троянди ритуального болю" вже набула досить масштабного розголосу, адже це намагання розтлумачити внутрішній світ досить складної особистості – Василя Стефаника. Письменник писав роман на 200 сторінок протягом п’яти місяців. Дехто докоряє, що шедеври за такий короткий проміжок часу не створюються, на що автор має власну точку зору. Головне, на його думку, не скільки писати, а що писати. Свій роман він вважає винятковим, адже теми Стефаника ніхто не хоче торкатися, тому що це важко. Степан Процюк і сам зізнався, що це шалена напруга і перебувати весь час в світі Стефаника є дуже складним завданням.



Письменник переконаний, що ця книга повинна була з’явитися з-під його пера в будь-якому випадку, адже постать Василя Стефаника дуже близька по психотипу Процюку. Він опрацював всі листи та документи, які були пов’язані з ім’ям Василя Стефаника. Після важкої клопіткої роботи розділ за розділом з’являвся на світ роман.



Коломия дістала честь офіційно представити світу книгу "Троянди ритуального болю" тому, що саме звідси розпочалося зростання Василя Стефаника як новеліста. В приміщенні музею зібралися друзі та колеги по перу Степана Процюка, а також вдячні читачі, яких стає все більше і більше. Письменник сподівається, що цей твір обійде широку аудиторію поціновувачів таланту Василя Стефаника у призмі його погляду. Київське видавництво "Академія" надрукувало дві тисячі примірників роману та через певне пожвавлення уваги довкола нього тираж збільшиться ще на три тисячі.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі