друкувати


З.Шкутяк звернувся до Генпрокуратури щодо дій Донецького окружного адміністративного суду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-09 04:04:16
Народний депутат, член Президії політради "Нашої України" Зіновій Шкутяк звернувся до Генеральної прокуратури з проханням перевірити дотримання чинного законодавства України суддями, які ухвалили рішення про скасування Указу Президента України Віктора Андрійовича Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України. "Є підстави стверджувати про наявність в діях суддів складу злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України, а саме постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного рішення", - йдеться, зокрема, у листі.

Пропонуємо Вашій увазі повний його текст.

Генеральному прокурору України
Україна, 01011, м. Київ, Різницька 13-15

Шановний Олександре Івановичу!

02 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував Указ Президента України Віктора Андрійовича Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Роль Степана Бандери в історії України визиває дискусії та суперечки в суспільстві. За таких умов, при ухваленні такого резонансного Рішення, Донецький окружний адміністративний суд мав діяти у повній відповідності з вимогами чинного законодавсва України, із залученням всіх заінтересованих осіб, в тому числі Президента України В.А.Ющенка, фахівців в області історії тощо.

Втім, Донецький окружний адміністративний суд ухвалив незаконне рішення, що призвело до напруження в суспільстві, формування негативних прецедентів в правозастосовчій практиці.

Так, відповідно до положень статті 19 Кодексу Адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження нормативно-правових актів Президента України вирішуються окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Крім того, є підстави стверджувати, що Донецьким окружним адміністративним судом було порушено вимоги статей 2, 6, 155, 203 Кодексу Адміністративного судочинства України.

За таких умов, з точки зору моїх оціночних суджень, є підстави стверджувати про наявність в діях суддів складу злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України, а саме постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного рішення.

Враховуючи наведене вище, керуючись статтею 16 Закону України "Про статус народного депутата України", прошу Вас перевірити факти про які йдеться у зверненні та, в разі їх підтвердження, вжити відповідних заходів.

Про результати перевірки прошу письмово повідомити мене особисто.

З повагою,
Народний депутат України З.В.Шкутяк