друкувати


Івано-Франківський автовокзал: "Війна" відкладається

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-09 02:23:33
Очікуваного конфлікту, пов’язаного з запланованим на 8 квітня примусовим виселенням ВАТ "Обласне підприємство автобусних станцій-12699" з приміщення залізничного вокзалу станції Івано-Франківськ не відбулося.

З самого ранку на як завжди велелюдній площі перед касами автовокзалу почали кучкуватись серйозного вигляду люди з папками і паперами. Судові виконавці, співробітники органів міліції, працівники юридичної служби Івано-Франківського залізничного вокзалу готувались до рішучих дій щодо адміністрації ВАТ ОПАС-12699.



Примусове виселення останнього з орендованого ним приміщення було передбачено підписаною 25 березня постановою відділу державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції відповідно до ухвали Господарського суду Івано-Франківської області від 20 жовтня 2009 року. Втім, жодних дій судові виконавці цього дня так і не вчинили. Причини такої їх поведінки залишаються загадкою. Відомо лише, що в останній момент керівництво ВДВС Івано-Франківського МУЮ дало "відбій". Можна припустити, що виконавці побоюються спровокувати своїми діями серйозний конфлікт, у який виявляться втягнутими численні пасажири та перевізники, для яких чвари двох транспортних відомств – ніщо порівняно з потребою доїхати до місця призначення для перших та заробити гроші для других.

Вже кілька років пустує спеціально збудовано для розміщення автовокзалу приміщення по вул.Залізничній обласного центру. Тим не менш, адміністрація ВАТ ОПАС-12699 вперто не хоче його обживати. Поговорюють, що приміщення ці давно вже продані стороннім особам, які загилили автобусикам астрономічну суму орендної плати. Натомість платформи нового автовокзалу вже давно обжили водії автобусів та маршрутних таксі, які використовують їх як місце стоянки та поточного ремонту.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі