друкувати


На виїзній колегії Івано-Франківської ОДА говорили про благоустрій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-08 10:54:02
На виїзній колегії обласної державної адміністрації, що відбулася 7 квітня 2010 року у Снятинському районі, перед сільськими головами, районними державними адміністраціями поставлено завдання дозавершити благоустрій населених пунктів області, продовжити посадку дерев і кущів, окультурити сільські цвинтарі.

Перелічені завдання активно виконуються на Городенківщині. Так, по направленню районного центру зайнятості на громадські роботи у с.Незвисько сільським головою Ю.Яківчиком визначено об’єм робіт – благоустрій сільського цвинтаря, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Роботи завершено, і сьогодні вічне місце спочинку пращурів чисте і прибране. Цей приклад вартий доброго наслідування, бо окремі цвинтарі у селах району знаходяться у запущеному вигляді і важко назвати їх християнськими. Для роботи на цвинтарі сільський голова с.Рашків П.Брус придбав зручну косарку (Тріммер) і сьогодні у Рашкові це святе місце теж знаходиться у порядку і високій чистоті.

За сприяння Острівецького сільського голови М.Юрчишина на кошти громади найнята робітниця на сільському цвинтарі, яка і забезпечує тут порядок і чистоту, а особливо за могилами що не доглядаються. Вартий наслідування і приклад наведення порядку на сільському цвинтарі і у с.Чортовець (сільський голова Т.Колісник).

Довідка: У рамках всеукраїнської акції "День довкілля", яка продовжується сьогодні на Покутті: чернелицьким лісництвом спільно з селищною середньою школою висаджено 1,8 га молодого дубового лісу, 2,1 га дуба звичайного посаджено у с.Раковець на неужитках.

Як зазначив лісничий Ігор Гринів, дерева висаджуються на грабняках. Це очищення від старих дерев діброви, що покликані в майбутньому стати гарними лісовими масивами.

Посадка дерев на Городенківщині продовжиться після свята Благовіщення.


Обговорити на форумі