друкувати


8 квітня Конституційний Суд оприлюднить рішення стосовно легітимності коаліції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-07 12:08:09
У четвер, 8 квітня, Конституційний Суд України оприлюднить прийняте 6 квітня Рішення у справі за конституційним поданням 68 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень частини шостої статті 83 Конституції України, частини четвертої статті 59 Регламенту Верховної Ради України стосовно можливості безпосередньої участі окремих народних депутатів України у формуванні коаліції депутатських фракцій.

Депутати стверджують, що частиною четвертою статті 59 Регламенту запроваджено інститут позафракційних народних депутатів України, якими вважаються народні депутати, виключені зі складу депутатської фракції. У конституційному поданні зазначено, що Конституційний Суд у своїх рішеннях визначив депутатські фракції суб’єктами формування коаліції, а також вказав на роль депутатських фракцій у процесі структурування та внутрішньої організації діяльності Верховної Ради України, у тому числі у формуванні коаліції депутатських фракцій. Однак питання можливості участі позафракційних народних депутатів в формуванні коаліції депутатських фракцій Конституційним Судом України не розглядалося.

За таких обставин, на думку народних депутатів, виникла практична необхідність у з’ясуванні зазначених положень Конституції України та Регламенту в аспекті участі у формуванні коаліції депутатських фракцій окремих депутатів, яких визнано позафракційними.

Початок о 14 годині.

Після оприлюднення планується прес-конференція Голови КСУ Андрія Стрижака.

Джерело: Прес-служба Конституційного Суду України
Обговорити на форумі