друкувати


Карпатами з фотоапаратом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 06:26:08
Прикарпатський фотохудожник Богдан Мохняк презентував в Івано-Франківську власну виставку художньої фотографії.

Звуки цимбал і стогін гуцульської скрипки стали фанфарами виставки "Карпатськими стежками", що відкрилася в Івано-Франківську. Відвідувачам були представлені роботи відомого на Прикарпатті фотографа з Тисмениці Богдана Мохняка. Зібрані в одноіменний фотоальбом, вони ознаменували вінець десятирічної праці художника. "Ми ставили за мету, - розповів "Експресу" митець, - передати неперевершеність карпатської природи, самобутність звичаїв та традицій нашого народу".



Тут зібрані пейзажі, що передають красу і велич гірських вершин та хребтів; сповнені переживаннями портрети; роботи, що символізують одвічні цінності нашого народу.



"В цьому альбомі, - продовжує пан Мохняк, - я прагнув показати усе краще, що є в нашому краї. Хоча в даний час в голові зріє задум видати фотоальбом, який би зобразив так звані "інші Карпати". Це мають бути Карпати, де вирубують ліси, Карпати, де забруднюють річки, – Карпати, які сповнені проблем і потребують допомоги".

Богдан Мохняк є членом Національної спілки фотохудожників України, одним із засновників фотоклубу "Колумб", учасником багатьох престижних зарубіжних та вітчизняних фотосалонів, лауреатом Другого фестивалю народної творчості. Його роботи перебувають у приватних колекціях громадян Великобританії, Канади, Франції, Бельгії, у фотофонді іспанського міста Сарагоса. Художник публікував свої фотографії у багатьох українських періодичних виданнях.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі