друкувати


Смітитимемо чи платитимемо?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 04:31:19
З понад чотирьох до семи гривень з однієї людини в місяць зросте тариф на вивіз сміття в Івано-Франківську.

Підняти плату вирішили на підприємстві АТП-0928, яке займається вивозом непотребу з територій більшості ЖЕО обласного центру Прикарпаття. "Тариф не переглядався два роки. За цей час суттєво подорожчали дизпаливо, запчастини до машин, паливно-мастильні матеріали, — говорить заступник голови правління АТП-0928 Михайло Яцків. — Зросла також ціна комунальних послуг та розмір мінімальної зарплати. Тому треба було й нам підвищувати ціни". До речі, у підвищений тариф входить його збирання, перевезення, зберігання та захоронення сміття, а також утримання контейнерів та контейнерних майданчиків.

Для більшості людей таке підняття цін на вивіз сміття не є чимось особливими на фоні загального здорожчання. Але чимало жителів Івано-Франківська незадоволені роботою працівників АТП-0928, де ситуація не найкраща. Щомісяця мешканці міста та організації боргують їм по 90 тисяч гривень. Загальний борг міських споживачів їхніх послуг — понад півтора мільйони. При таких проплатах підприємство може зупинитися. А надворі щодня теплішає і несвоєчасний вивіз непотребу може призвести не тільки до неймовірного смороду, але й до масового збільшення небезпечних гризунів та численних захворювань.

Наразі, за словами пана Яцківа, підприємство вже отримало позитивний висновок для підвищення тарифу в інспекції контролю за цінами. 14 квітня будуть проведені відповідні громадські слухання щодо цього питання. Згодом розглянуть на виконкомі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі