друкувати


Футбольний вболівальник зіграє в офіційному матчі УЄФА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 02:50:19
36-річний бразильський бізнесмен Вальдес Еустакіо Пессоа стане першим у світі футбольним вболівальником, який зіграє в єврокубковому турнірі під егідою УЄФА за гроші.

Бразилець став переможцем основного етапу конкурсу "Стань футбольною зіркою в одну мить!", що проводиться молдавським футбольним клубом "Олімпія" (Бєльці), повідомляє ТСН.

У грудні минулого року "Олімпія" вирішила заробляти на футбольному туризмі. З грудня 2009 по березень нинішнього року на офіційному клубному сайті проводився конкурс серед любителів футболу, за умовами якого переможець приймався в команду "Олімпія" і разом з нею міг взяти участь в матчах Ліги Європи або Ліги чемпіонів (у основному складі), коли клуб вийде у єврокубки.

Брати участь у конкурсі міг будь-який чоловік у віці від 18 до 60 років, який запропонував би клубу максимальну суму грошей за право зіграти в єврокубках. Еустакіо виклав 300 тисяч євро - це на 50 тисяч більше, ніж запропонував його найближчий конкурент. Незабаром Еустакіо чекає проходження кількох формальних процедур, що включають ретельний медогляд, а також отримання дозволу на роботу в Молдові.

Варто відзначити, що молдовський клуб має високі шанси на потрапляння в єврокубки майбутнім літом. Для цього команді необхідно або завершити національний чемпіонат у четвірці найсильніших, або вийти у фінал Кубка Молдови. Зараз "Олімпія" у чемпіонаті займає п'яте місце і вийшла до півфіналу кубка країни.

Модель конкурсу молдавським клубом вже успішно запатентована, і тому конкурс на право грати в єврокубках стане щорічним. Заявки на сезон 2011 приймаються вже сьогодні.

Обговорити на форумі