друкувати


До "картопляного" подвигу будьте готові!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 02:17:03
По п’ять картоплин від кожного учня сільських шкіл Прикарпаття — і сотні перестарілих матимуть вдосталь їжі.

Про це заявив голова товариства Червоного Хреста Івано-Франківщини Валерій Старченко. На сьогодні, на обліку в Червоному Хресті області перебуває шість з половиною тисячі самотніх дідусів і бабусь. "Ми хочемо привернути увагу людей до збору коштів та будь-якої гуманітарної допомоги для тих, хто її найбільше потребує, — мовить пан Старченко. — Принести п’ять картоплин для кожної дитини — мізерна річ, а для нас — велика допомога. Окрім того, діти ще й матимуть змогу самі рознести нещасним цю картоплю. Таким чином у них вироблятиметься соціальна відповідальність там милосердя".

Особлива увага Червоного Хреста цьогоріч буде звернена й на Ворохтянський обласний дитячий санаторій "Смерічка", де маленькі прикарпатці протяго півтори-трьох років лікуються від кісткового туберкульозу. Нині там 22 палати, які члени товариства Червоного Хреста хочуть обладнати комп’ютерами й телевізорами. Туди вже відправили три електронні машини. Своїм хворим ровесникам, знову ж таки мають можливість допомогти школярі області принісши для них книги, з яких в санаторії буде створена бібліотека.

Подібних програм у Червоному хресті є дуже багато. Адже до них звертаються не лише бідні пенсіонери, але й багатодітні сім'ї, ті, які постраждали внаслідок повеней, чи пожеж. За словами пана Старченка, до цьогорічних акцій долучилися українські та закордонні благодійники й волонтери за кілька днів на Прикарпаття прибудуть члени Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, та студенти з Франції, які виявили бажання допомогти.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі