друкувати


Дорога ліцензія на право телерадіомовлення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-02 03:03:14
В Івано-Франківську при одержанні хабара затримано представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Інформаційна сфера давно вже стала об’єктом прискіпливого ставлення громадськості. Адже в сучасному суспільстві саме вона є найбільш вразливою для зовнішнього впливу і має неабиякий вплив на свідомість громадян. Тож логічно, що саме її за будь-що прагне захистити держава, в т.ч. шляхом ліцензування. Чи варто говорити, до чого може призвести корумпованість органів, повноважених видавати відповідні ліцензії?

Вочевидь, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області мало дбав про безпеку інформаційного простору, а більше – про власну кишеню. Принаймні так можна мотивувати забаганку ним неабиякого хабара від керівництва одного з місцевих суб’єктів телерадіоінформаційної діяльності. Чиновник оцінив свої послуги щодо всебічного сприяння у одержанні ліцензії на право телерадіомовлення у 7 тисяч доларів США. При спробі отримати першу частину коштів у сумі 24 тисячі гривень його було затримано "на гарячому" співробітниками спецпідрозділу Служби безпеки України.

"Затриманий є державним службовцем ІІІ категорії, - повідомила "Експресу" керівник прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, - для порівняння: це рівень керівництва облдержадміністрації"

За фактом одержання хабара прокуратурою області порушено кримінальну справу. Проводяться слідчі дії. "За даний злочин, - продовжує пані Римар, - законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна". Отже часу обдумати проблему ліцензування інформаційного простору України у корумпованого чиновника може бути достатньо.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі