друкувати


Молодь Івано-Франківська вчилася впливати на Верховну Раду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-02 02:54:08
Громадські організації в нинішніх умовах мають цілком реальні можливості впливати на прийняття рішень Верховною Радою України. Щоправда не завжди молоді люди обізнані щодо механізмів такого впливу - вважають організатори семінару-тренінгу "Доступ громадськості до законотворчого процесу" для студентів та учасників молодіжних громадських організацій, що відбувся в обласному центрі Прикарпаття.



"Суть семінару, – розповів "Експресу" голова міської організації ГО "Спілка молодих політологів" Андрій Фармуга, – власне підняття рівня політичної і правової освіти тих активних молодих людей, які завтра, сподіваємось, прийдуть у владу. Вони мають мати базові знання, що таке Верховна Рада, які процедури використовуються в законодавчому процесі тощо і такі знання ми намагаємось їм дати".

Тренер семінару – заступник директора фінансованої Агенцією з міжнародного розвитку США Програми сприяння парламенту Едуард Рахімкулов – розповів присутнім про структуру українського законодавчого органу, процедури творення законів, найбільш характерні проблеми, що стоять перед громадськими організаціями в процесі доступу до процесів, що відбуваються у Верховній Раді. "Не обов’язково звертатися з проблемами до всього парламенту, – зазначив він, – іноді більш ефективним є звернення до інституційних механізмів, таких як, на приклад, комітет чи фракція".

Та найбільше, як засвідчило опитування, присутніх на семінарів юнаків та дівчат цікавило питання стажування у парламенті, яке щороку відбувається в рамках вищевказаної програми.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі