друкувати


Паспортні столи з 6 квітня почнуть видачу закордонних паспортів громадянам України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-01 04:38:30
Паспортні столи з 6 квітня почнуть перервану на три місяці видачу закордонних паспортів громадянам України. Про це заявив головний радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній.

Стогній повідомив, що на засіданні Кабміну 31 березня було прийнято рішення протягом 3 днів вирішити питання щодо друку паспортів з підприємством ЄДАПС, повідомляє ТСН.

Він наголосив, що 170 тисяч громадян України, які вже здали необхідні документи і сплатили кошти на одержання паспорта, очікують закордонного паспорта, причому 17 тисяч повинні були отримати ці паспорта за прискореною процедурою протягом 10 днів, однак змушені були чекати близько 3 місяців.

Раніше Стогній повідомив, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов ініціює перевірку роботи паспортної системи у зв'язку із затримками видачі закордонних паспортів громадянам України.

"Ця служба поки що не задовольняє міністра в тому сенсі, що люди не отримують паспорти, сплативши за них гроші наперед. Міністр дав доручення розібратися... перевірка покаже, де дівалися гроші, сплачені громадянами (за закордонні паспорти) в системі МВС... і буде зроблено все, щоб це в майбутньому не відбувалося", - запевнив він.

Нагадаємо, що затримки з видачею закордонних паспортів почалися наприкінці минулого року через конфлікт між урядом Юлії Тимошенко та консорціумом ЄДАПС. Консорціум звинувачував уряд у заборгованості з оплати послуг з друку документів суворої звітності. Уряд, зокрема міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, звинувачував консорціум у зловживанні монопольним становищем і в завищенні цін на свої послуги.