друкувати


Береги річок Івано-Франківська забруднюють… садівники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-01 01:13:20
Івано-Франківська міська влада звинуватила розташовані в межах міста садові товариства "За мир" та "Бистриця Надвірнянська" у засміченні берегів річок Бистриць Солотвинської та Надвірнянської, поблизу яких вони розташовані.

"Адміністрація садових товариств не має контейнерів та не уклала угоди про вивезення сміття, – зазначив керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому Андрій Лис, – найбільші накопичення різного мотлоху є саме поблизу їх території". В зв’язку з цим, він дав вказівку муніципальній інспекції з благоустрою вжити заходів щодо притягнення керівництва товариств до адміністративної відповідальності і примусити городників очистити прилеглі береги річок від промислового бруду.

В той же час, на думку керівника муніципальної інспекції Степана Кукули, – це не виправить становища. "На сьогоднішній день у розпорядженні товариств є всього два контейнери для твердих промислових відходів, – розповів він "Експресу", – Причина цього – відсутність коштів, в зв’язку з чим садівники мають намір звернутись по допомогу до міської влади. Що ж до сміття, яке залишається після польових робіт, то адміністрація садотовариств стверджує, що городники спалюють його на місці".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі