друкувати


Один заїзд автомобіля на газон коштує бюджету Івано-Франківська 500 грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-01 11:02:22
Жорстоко боротись з паркуваннями на газонах закликав комунальні служби обласного центру Прикарпаття мер міста Віктор Анушкевичус. Він переконаний, що випадки використання міських газонів під стоянки сягнули масових масштабів і завдають не тільки значної шкоди благоустрою, а й збитків бюджету міста.

Так, відновлення газону після одного заїзду автомобіля коштує близько 500 гривень. "Навіть в центральній частині міста, – зазначив В.Анушкевичус "Експресу", – можна знайти місце, де припаркувати машину, не порушуючи при цьому правил благоустрою. Хто не хоче його шукати, платитиме тисячу гривень".

З певною долею скептицизму поставились до ініціативи мера його опоненти. "Ви собі уявляєте, скільки чиновників працює в Обласній державній адміністрації? – говорить голова Івано-Франківської асоціації приватних таксистів Роман Харук, – і в кожного є автомобіль. Звісно, паркувальних майданчиків на всіх не вистачає, тому ставлять вони свої машини на газонах. То чи зможе той бідний чиновник з благоустрою скласти адмінпротокол на високого чиновника". Вихід із ситуації пан Харук вбачає у побудові давно вже обіцяних діючою владою багатоярусних стоянок.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі