друкувати


"Верховенство права" представили в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-31 02:36:51
Програму "Верховеснтво права" презентували в обласному центрі функціонери Міжнародного фонду "Відродження". Учасники презентації директор програми Роман Романов та менеджер Ліана Мороз довели прикарпатцями основні напрями реалізації програми в 2010 році.

Зокрема, зазначили що діяльність програми концентруватиметься в таких сферах, як безоплатна правова допомога, захист прав пацієнтів, доступ до інформації та архівів, просвітництво у галузі прав людини (фестиваль тематичного документального кіно і організація шкіл з прав людини), інформаційна діяльність в інтересах прав людини, сприяння реформуванню кримінальної юстиції, захист соціальних та економічних прав громадян, протидія дискримінації, підтримка місцевих правозахисних ініціатив, протидія бідності та судовий захист прав людини, сприяння реформуванню пенітенціарної системи України.



При цьому Р.Романов відзначив, що в більшості сфер особлива увага приділятиметься аналізу та експертним оцінкам стану та експертним оцінкам. "Говорити про реформування, скажімо, прокуратури, – зазначив він, – можливо лише тоді, коли буде дано неупереджену оцінку її діяльності. В свою чергу, такий кваліфікований аналіз ніким не проводився".

Було також відзначено, що в цьому році Фонд оголошує такі конкурси проектів: "Реалізація права на доступ до інформації про діяльність влади", "Реалізація принципу соціальної справедливості у забезпеченні соціальних прав людини", "Протидія дискримінації в Україні", доведені пріоритети, за якими слід подавати проекти.

Поряд з цим, гість презентації – президент Харківської обласної громадської організації "Громадська альтернатива" Марія Ясиновська поділилася досягненнями харківських правозахисників у питаннях захисту прав дитини та розповсюдження культури прав людини в державі.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі