друкувати


Постанова про звільнення скандального міністра провалилася

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-30 12:17:57
Верховна рада 30 березня не змогла відправити у відставку міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

За постанову про звільнення міністра проголосували 202 депутати з 226 необхідних. Зокрема, відставку Табачника підтримали 146 депутатів від БЮТ і 56 – від НУ-НС. Партія регіонів, Компартія та Блок Литвина не дали жодного голосу за звільнення міністра, повідомляє ТСН.

Перед голосуванням автор постанови про відставку міністра депутат від "Нашої України-Народної самооборони" В'ячеслав Кириленко пообіцяв, що у випадку невдачі він зареєструє в Раді ще одну аналогічну постанову і за необхідності робитиме це доти, поки Табачник не залишить свою посаду.

Дмитро Табачник був призначений міністром освіти 11 березня у складі нового уряду Миколи Азарова. Його призначення викликало хвилю протестів. Нового керівника Міносвіти звинувачують в українофобії через низку його висловлювань, зокрема про галичан, які начебто ніколи не належали до Великої України.

Студенти багатьох міст оголосили акцію "Табачник, іди геть!". Волинська, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська і Рівненська обласні ради, а також Сумська, Львівська і Луцька міськради зверталися до президента Віктора Януковича, Верховної ради і Кабінету міністрів з проханням звільнити Табачника.

12 березня народний депутат від "Нашої України-Народної самооборони" В'ячеслав Кириленко зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Табачника.

Обговорити на форумі