друкувати


Уродженцеві Коломиї від Папи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-29 07:49:44
Уродженець Коломиї, кореспондент Радіо Ватикану Костянтин Чавага нагороджений високою Папською відзнакою – "Орденом святого Григорія Великого"

Під час Міжнародної наукової конференції "70-ліття Української програми Ватиканського Радіо: історія, сучасність, перспективи", що відбулася у Львові, секретар Апостольської Нунціатури в Києві Вечеслов Тумір вручив високу Папську відзнаку - "Орден святого Григорія Великого" - Костянтинові Чавазі, кореспондентові Радіо Ватикану в Україні. Пан Чавага вже майже 20 років співпрацює з українською та іншими редакціями Папського Радіо, невтомно інформуючи про церковне та культурне життя не тільки України, але також і про життя українців в сусідніх країнах, збагачуючи передачі численними цікавими інтерв'ю. Вечеслов Тумір висловив йому визнання з боку Апостольської Столиці за багаторічну жертвенне та професійне служіння для Вселенської Церкви.

Для довідки: Орден святого Григорія Великого" встановлений Папою Григорієм XVI 1 вересня 1831 року. На сьогодні, в ієрархії папських орденів Католицької Церкви, він є другою нагородою з поміж п'яти. Згідно дипломатичного протоколу - це орден першого рівня. Ним нагороджують католиків, як чоловіків, так і жінок, як знак визнання за їхнє служіння Церкві, особливі заслуги перед Святим Престолом".

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі