друкувати


Про можливий вибух у московському метро напередодні повідомляли міліції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-29 06:51:50
Про можливий вибух у московському метро, який готують жителі Чечні, напередодні повідомляли міліції. Як повідомило джерело в правоохоронних органах "Росбалту", 28 березня о 17:36 (16:36 за Києвом) на "02" зателефонувала мешканка Москви.

Вона повідомила, що знаходилася на станції метро "Коньково" і чула, як якісь жителі Чечні говорили про те, що в московському метро відбудуться вибухи. Причому серед тих, хто розмовляли, були дівчата, повідомляє ТСН.

Москвичка вирішила, що теракт готується саме на станції метро "Коньково", про що і повідомила міліціонерам. Співробітники ГУВС оглянули з собаками станцію "Коньково", але вибухових пристроїв не виявили.

Нагадаємо, вранці 29 березня у Москві пролунали два вибухи на станціях метро "Луб'янка" і "Парк культури". За попередніми даними, жертвами терактів стали 39 людей.

Кількість постраждалих перевищила 60 людей, багато з них - у важкому стані. Згідно з останньою інформацією, обидва вибухи в метро здійснили шахідки-смертниці.

Спецслужби вже розцінили вибухи як добре сплановану терористичну атаку і вказали на почерк ісламістів: сценарій вибухів був схожий на серію терактів у лондонській підземці в 2005 році.

За даними джерела в спецслужбах, у вагоні підірваного на станції "Парк Культури" потягу виявлені голова, нога і ще ряд фрагментів тіла терористки-смерниці.

"За останкам можна візуально встановити її особу, - відзначило джерело агентства, - Це молода жінка, приїжджа з Кавказу". Вибуховий пристрій, за попередніми даними, був закріплений на тілі жінки.

За допомогою зйомок камер відеоспостереження, встановлених в метро, співробітникам спецслужб вдалося отримати зображення двох передбачуваних спільниць терористок-смертниць слов'янської зовнішності. Зараз ведуться їх пошуки.

У Москві вівторок, 30 березня, буде оголошено днем жалоби за загиблими.

Обговорити на форумі