друкувати


ДАІ проведе акцію під умовною назвою "Спецсигнал"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-29 06:25:38
Департамент ДАІ МВС України з 29 березня по 7 квітня проведе на автошляхах акцію по боротьбі з незаконним використанням водіями спеціальних звукових і світлових сигналів під умовною назвою "Спецсигнал".

У ДАІ, відзначають, що зазначені заходи в першу чергу викликані самовільним переобладнанням водіями, переважно престижних автомобілів, своїх транспортних засобів, повідомляє ТСН.

При незаконному використанні спеціальних звукових і світлових сигналів, передбачена адміністративна відповідальність.

Зокрема, згідно зі ст. 122-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за пересування на автомобілі з увімкненими спецсигналами передбачений штраф від 850 до 1020 гривень, а також вилучення спеціальних пристроїв.

Разом з тим, згідно з Указом президента України "Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах", визначені особи та організації, що мають право на встановлення і використання на автомобілях таких пристроїв.

Так, спеціальні світлові сигнальні пристрої синього кольору та звукові сигнальні пристрої можуть установлюватися виключно на службових транспортних засобах, що використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспортних засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, податкової міліції, служб безпеки дорожнього руху, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, служб інкасації та перевезення цінностей Національного банку України та банків України, Управління державної охорони України.

Спеціальні світлові сигнальні пристрої червоного, зеленого кольору можуть встановлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України та Управління державної охорони України.

Обговорити на форумі